Sociaal bewogen filmportretten

Sinds 2012 werk ik met Anneke Dekker samen aan het maken van sociaal bewogen filmportretten van mensen met een bijzonder verhaal.

Onze eerste film Henkie (2013, 27′) gaat over een man van Surinaamse afkomst die na een zwerversbestaan een nieuw leven op weet te bouwen met hulp van zijn Jordanese buurtgenoten.

De tweede documentaire Gewoon vader (2017, 22′) is een film over Guilliano die op 19-jarige leeftijd een zoontje krijgt. Guilliano heeft zijn eigen leven nog niet op orde, maar probeert toch een goede vader te zijn.

Op 17 september 2018 verschijnt Batuta (2018, 30′), een korte documentaire over Pegy, die pas 16 is als ze – zonder familie of vrienden – als één van vele Syrische vluchtelingen in Nederland aankomt in 2016. Ze weet, mede dankzij haar pleegmoeder Babette, een nieuw bestaan in Amsterdam op te bouwen. Batuta is een intiem en liefdevol portret van een bijzonder maar ook gewoon Amsterdams meisje.

Meer informatie: Batuta en Makers van Morgen

Stichting DocDoc

In oktober 2018 richt ik samen met Anneke Dekker Stichting DocDoc op om onze film activiteiten in onder te brengen.
DocDoc heeft tot doel het stimuleren, ontwikkelen en vertonen van documentaires met maatschappelijk relevante thema’s waarbij interactie met het publiek centraal staat. DocDoc richt zich op een groter bereik van sociale en creatieve documentaires die het publiek beroeren. Die raken waar het pijn doet, die ontroeren, het publiek laat lachen, of woedend of bang maken. DocDoc hoopt zo de morele en politieke gevoeligheid van kijkers te prikkelen en het kritische vermogen van de kijker te stimuleren.

Meer informatie:  Stichting DocDoc.